Risoton valmistus on oikeasti helppoa!

on

Risoton valmistus koetaan usein haasteellisena, mutta se on oikeasti ihan helppoa ja myös yllättävän nopeaa. Meillä se on lisuke/pääruoka niin arjessa kuin juhlassa. Tänään tein sitruuna-pinaattirisoton ja kylkeen kanan rintafileitä, joita mies oli käynyt Liedon lihakaupasta hakemassa. Oli muuten ihan todella hyvää kanaa! Mureaa ja lasten mielestä ”tosi helppoa leikata”:)

Sitruuna-pinaattirisotto

 

2 salottisipulia

60 g voita

1 rkl oliiviöljyä

3  dl risottoriisiä

1 l kasvislientä

sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 munankeltuainen

1 dl raastettua parmesanjuustoa

4 rkl kermaa

merisuolaa

valkopippuria

tuoretta pinaattia pilkottuna ja kypsennettynä

Silppua salottisipuli pieneksi. Kuumenna öljy ja puolet voista pannulla. Lisää sipulit ja risottoriisi. Kuullota riisi läpikuultavaksi.. Kuumenna samanaikaisesti kattilassa kasvislientä ja pidä se kiehuvana.

Kaada kerrallaan kauhallinen kiehuvaa kasvislientä riisin joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Hämmentele aina välillä. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi. Mausta risotto sitruunankuoriraasteella.

Ota pannu pois liedeltä. Sekoita pienessä kulhossa munankeltuainen, sitruunan mehu, raastettu juusto, kerma ja pippuri. Lisää seos risottoon. Sekoita joukkoon loput voista, kypsennetty pinaatti ja tarkista suolan määrä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s