Nopea ”roskaruoka”

on

Kyselin lapsilta koulun jälkeen, että mitä tänään syötäisiin.  Nopea vastaus esikoiselta: ”tee jotain roskaruokaa”.

Roskaruokana meillä puhutaan ruuasta, jota myydään pikaruokaravintoloissa. Niinkuin varmaan monessa muussakin perheessä käytetään tätä nimitystä. Mutta lapset sanovat ”roskaruuaksi” myös ruokaa, joka on hyvin samanlaista kuin ulkonasyötyä mutta kuitenkin kotona tehtyä. Tähän lukeutuvat esimerkiksi itse tehdyt pizzat, hampparit ja pitaleivät. No koska en ollut ihan tämän tyyppiseen ruokaan varautunut (lähinnä siis aikataulullisesti), piti keksiä jokin toinen ratkaisu. Jääkaapista löytyi jo hieman nahistuneita perunoita, pussillinen värikkäitä porkkanoita sekä vaaleaa kalaa (toisin sanoen turskaa), joten päätin tehdä lapsille sovelletut fish´n chipsit.

Tässä resepti:

Kalapuikot

150 – 200 g ruodotonta vaaleaa kalaa/ruokailija (itselläni siis turskaa, mutta ahven on myös hyvä vaihtoehto)

suolaa

mustapippuria

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja (itselläni oli käytössä italialaista durumsemolaa)

1 dl korppujauhoja (meiltä löytyi gluteenittomia korppujauhoja)

1 – 1 1/2 öljyä paistamiseen (itse käytän hyvänlaatuista oliiviöljyä)

Leikkaa kalafileistä sopivan kokoisia paljoa ja kuivaa ne talouspaperilla. Lisää kevyesti suolaa ja pippuria. Kääntele kalat vehnäjauhoissa, ravistele liiat jauhot pois. ”Uita” kalanpalat munaseoksessa ja valuta liika kananmuna pois. Taputtele lopuksi kalat korppujauhoissa. Paista kuumassa öljyssä reilu minuutti/puoli. Nosta talouspaperin tai sanomalehden päälle valumaan.

Meillä oli lisukkeena tosiaan perunoita ja porkkanoita lohkottuina. Levitin ne uunipellille, päälle kaadoin hieman oliiviöljyä sekä suolaa ja paistoin noin 200 asteisessa uunissa kypsiksi. Kerran kannattaa käännellä jotta kypsyvät tasaisesti.

Lisäksi tein kastikkeeksi tsatsikia:

noin  200 g kurkkua

1-2valkosipulinkynttä

noin 2 dl turkkilaista jogurttia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.  Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään. Koristele halutessasi oliiviöljyllä.
Hyvin maistui roskaruoka jälkeläisille!
-Mari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s